Thuiswerken tips ‘social talk’

Het is 15.10 uur als ik op de klok kijk en mijn telefoon pak. ‘Dagje thuiswerken en administratie’ app ik naar mijn vriend ‘ik heb inmiddels vierkante ogen maar het schiet wel lekker op’. ‘Oh en behoefte aan een kus’ app ik er snel nog achteraan. Als ik weer naar mijn scherm staar, merk ik dat ik vooral dringend behoefte heb aan social talk. Het is bijna 8 uur geleden dat ik het laatste woord zei toen de kinderen de deur uit liepen…

Er zijn natuurlijk diverse manieren om te zorgen dat je niet al te eenzaam wordt als thuiswerker.

Er zitten veel voordelen aan thuiswerken maar er kleven natuurlijk ook nadelen aan. En een van de nadelen is dat je niet kunt overleggen of dat je soms de gewone ‘social talk’ bij de koffieautomaat mist. Nu zijn mijn dagen thuiswerken gecombineerd met dagen bij de klant op kantoor en is een dagje even alleen niet erg en soms zelfs erg welkom. Even orde op zaken. Planningen maken, eigen administratie bijwerken of zonder dat iemand stoort aan opdrachten werken. Maar er waren ook tijden dat ik vooral vanaf huis werkte. Hieronder een aantal tips:

  • Plan een dagje samen werken met een collega thuiswerker/zzp’er. Dat kan bij jou thuis maar er zijn tegenwoordig ook genoeg locaties waar je een dagje een kantoor kunt huren. (denk bijvoorbeeld aan  De Vloer Almere, Color Buisness Centre  of Seets2Meet)
  • Plan een dagje werken op een combinatie locatie of in de lobby van een hotel. Door de inloop heb je genoeg drukte om je heen. Let op: niet alle werkzaamheden lenen zich hiervoor dus enige planning van je taken is wel verreist.
  • Plan een overleg met een collega of leuke klant tijdens de lunch in een restaurant. Zo ben je er echt even helemaal uit.
  • Plan een beluurtje zodat je even contact met de buitenwereld hebt. In je ‘pauze’ bijkletsen met een vriendin kan natuurlijk ook erg goed werken.
  • Sluit je aan bij een netwerk die wekelijks bij elkaar komen zoals bijvoorbeeld BNI. Hierdoor kun je 1 keer per week bijpraten en het levert je nog omzet op ook. Wil je contact maken met mijn netwerk? Neem dan contact op.

Let er natuurlijk wel op dat je nog aan werken toe komt…. En mocht je geen behoefte aan contact hebben, kun je natuurlijk je stembanden ook smeren door lekker mee te zingen met de radio.

Werk ze!

social talk tips

Geplaatst op: 12 januari 2015 onder: Organiseren